Vyberte stránku

Nelamte si hlavu s výběrem hudby na vaši firemní akci!

Dostali jste za úkol zajistit hudbu na váš firemní večírek? Necítíte se být stoprocentně jistí v tomto oboru? Bojíte se, že vyberete nevhodnou hudbu a hosté se budou na akci nudit? Jako odborník na hudební produkci vám přináším několik užitečných tipů, díky kterým nešlápnete vedle při zařizování hudby.

1. Odhadněte hudební vkus hostů

Základem úspěchu je zvážit, jaký typ lidí na akci bude a jaký hudební styl by se jim mohl líbit. Pokud půjde o různorodé skupiny lidí, zkuste zahrnout různé hudební žánry, aby se každý mohl při hudbě cítit pohodlně.                                                                                                                 

2. Rozpoznejte charakter akce

V závislosti na typu večírku zvolte hudbu, která bude nejvhodnější. Pro formální události zvolte klidnější a elegantní hudbu, zatímco pro neformální akce může být lepší volbou energičtější hudba.

  1. Vystupňujte dynamiku večírku 

Povedená akce se hodnotí i podle toho, jaký měla celkový spád. Toho docílíte dobrým načasováním a promyšlenými hudebními vstupy. Firemní akce začínají většinou meetingem či rautem, kdy účastníci ocení prostor pro nerušenou konverzaci. Pro tuto část se hodí jemný hudební doprovod na vytvoření atmosféry – například sólo klavír, smyčcový kvartet, či jiné menší hudební uskupení. Jakmile se hosté trochu uvolní, může přijít na scénu hudební kapela nebo DJ, což rozproudí zábavu a zvedne hosty ze židlí.

  1. Přemýšlejte o akustice

Před samotnou událostí je dobré zvážit i velikost prostoru, kde se bude akce konat. Hosté nebudou spokojeni, když se při konverzaci z důvodu hluku neuslyší. Do malého prostoru tedy není dobrý nápad pozvat osmi-člennou metalovou kapelu, ale například menší jazzové trio či cimbálovou muziku. Máte-li naopak k dispozici velký prostor, malé hudební těleso se v něm zcela ztratí, takže jej můžete vyplnit třeba Big bandem nebo klidně menší kapelou s dobrým ozvučením.

  1. Repertoár musí korespondovat s místem

Tento bod je důležitý hlavně v případě, že se Vaše akce bude konat ve specifickém prostoru (na zámku, ve stylové restauraci, v paláci, na ranči…) Dejme tomu, že pořádáte akci v prvorepublikové kavárně, kde by například metalová kapela nebyla úplně ideální volba. V daném prostoru by určitě více vynikla kapela, která má repertoár plný hitů těchto starých časů a jejíž outfit bude ladit s interiérem místa. Nebo si představte zámek a nablýskaný sál s křišťálovým lustrem. Hodila by se tam Country kapela? Spíše by ubrala na eleganci celé akce. Pro tento případ je možné oslovit profesionální muzikanty, kteří prostor naplní klasickou hudbou a nakonec přidají známé melodie z muzikálů či filmů.

  1. Hodně hudby za málo peněz

 Jestli zvažujete raději reprodukovanou hudbu, kterou si budete na akci pouštět sami, podívejte se jaké to má úskalí: Je to sice nejlevnější varianta, ale budete s tím mít více práce než se zdá. Na začátku strávíte pár večerů připravováním playlistů, dále budete celý  firemní večírek zaměstnaní jen korigováním hudby, musíte si zajistit vlastní ozvučení a to ani není ještě řeč o tom, zda se po tom všem trefíte do hudebního vkusu všem zúčastněným.

  1. Živá hudba stojí o něco víc, ale vyplatí se

Po celé ČR najdete nespočet výborných kapel, hudebních těles i sólo muzikantů, kteří se rádi postarají o hudební náplň vaší události a zabaví hosty. S živou hudbou vám odpadne starost s výběrem playlistu, s načasováním skladeb nebo s ozvučením prostoru. A hlavně! Hudebníci zajistí i estetický zážitek, který reprodukovaná hudba nemá.

  1. Svěřte to do rukou profíků

Jako specialistka na hudební produkci jsem připravena vám pomoci při výběru a realizaci hudebního programu pro váš firemní večírek. S mým know-how a vašimi představami společně vytvoříme nezapomenutelný hudební zážitek. Kontaktujte Pianomoments.cz a začněte plánovat váš dokonalý firemní večírek!